ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

To πλασματικο 48αρι της Αθηνα καταρριπτεται απο τα αληθινα στοιχεια

Μεγάλη ημέρα η σημερινή για μένα αφού ένας μεγάλος μετεωρολόγος δίνει κάποια στατιστικά για τους παλαιότερους καύσωνες στην Ελλάδα και οι απόψεις του είναι απόλυτα ταυτισμενες με τις δικές μου.
Αυτές εν συντομία είναι ότι πότε δεν σημειώθηκε θερμοκρασία 48 βαθμών στην Ελλάδα αφού μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Τατοΐου είχε κατακαψει το κτημα και ολη την γυρω περιοχη και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα σηκωνόταν από την Ελευσίνα με μεγάλο ρυθμό ώστε να σβήσουν την φωτιά.

Επίσης η Ν Φιλαδέλφεια είχε μόλις 44 βαθμούς σε εκείνο τον καύσωνα του 1977 που δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα η διαφορά των 4 βαθμών με την Ελευσίνα(48) και το Τατόι(48). Επίσης είναι η μοναδική περίπτωση που το Τατόι είχε (υποτίθεται) μεγαλύτερη θερμοκρασία από την Ν.Φιλαδέλφεια.

Τέλος η λογική λέει ότι όταν το Τατόι έχει μέγιστη τιμή τους 43,8 βαθμούς δεν είναι εύκολο να φτάσει σε μια μέρα τους 48 σαν νέο ρεκόρ...Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελευσίνα αλλα σε μικροτερο βαθμό αφού και εκεί έχουν σημειωθεί αρκετά 45 και 46 άρια αλλά μόνο το 1977 υπάρχει ένα 48αρι!!! μόνο του και με διαφορά 2 βαθμών από την αμέσως επόμενη μεγαλύτερη θερμοκρασία.

To αυτουσιο κειμενο απο το  freemeteo...Τωρα πια ο κ.Ζιακοπουλος γραφει σε δικο του Blog και υπαρχει στα λινκς του δικου μου Blog...

Μια που μιλάμε για καύσωνες, να σημειώσουμε ότι ο πιο ακραίος καύσωνας του 3ου δεκαημέρου του Αυγούστου ήταν ο καύσωνας του 1958 (18-26/8/1958). Με βάση τα στοιχεία της ΕΜΥ, στις 23/8/1958 η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας έφθασε τους 47,2 βαθμούς στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, τους 45,0 βαθμούς στη Λάρισα και τους 43,2 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη (Σέδες). Την επομένη (24/8) το μεγιστοβάθμιο θερμόμετρο της Νέας Φιλαδέλφειας έδειξε 43,6 βαθμούς και στις 25/8/1958 στη Ρόδο η θερμοκρασία έφθασε τους 42,0 βαθμούς. Προσωπικά θεωρώ ότι η τιμή των 47,2 βαθμών που σημειώθηκε την περίοδο εκείνη στα Τρίκαλα είναι η μεγαλύτερη τιμή της θερμοκρασίας που έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα από τότε που κρατούνται αρχεία θερμοκρασίας. Στους 48,0 βαθμούς που σημειώθηκαν στις 10-7-1977 στο Τατόι και την Ελευσίνα βάζω ένα αστεράκι. Την ημέρα εκείνη, που ήταν βέβαια ημέρα καύσωνα, η μέγιστη θερμοκρασία στη Ν. Φιλαδέλφεια ήταν κατά 4 βαθμούς χαμηλότερη, γεγονός που δεν εξηγείται εύκολα. Παλαιοί συνάδελφοι στην ΕΜΥ μου είχαν πει ότι τη 10η Ιουλίου 1977 είχε εκδηλωθεί κάποια πυρκαγιά πίσω από την Πάρνηθα. Ίσως εκεί να κρύβεται η αλήθεια. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση.

1) Νεο αρθρο του κ.Ζιακοπουλου που αναλυει και αμφισβητει τις θερμοκρασιες του 1977 σε Τατοι , Ελευσινα και του 2007 στη Ν.Φιλαδελφεια. Μπορειτε να διαβασετε στο λινκ.

Παμε παρακατω σε νεα ανακαλυψη μου
2) Για οσους ψαχνουν να βρουν και επισημες ανακοινωσεις για την μεγαλη αμφισβητηση του ΄΄ρεκορ΄΄ των 48,0 β.κ στην Αθηνα παραθετω τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ 10ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑΙΟΣ 2010-ΠΑΤΡΑ.  Οποιος ενδιαφερεται μπορει να μου το ζητησει μεσω e-mail να του του στειλω το pdf μιας και το λινκ πιο πανω κλειδωθηκε.

3)Μαλλιασε η γλωσσα του μεγαλυτερου μετεωρολογου της χωρας να το λεει.
Νεο αρθρο του κ.Ζιακοπουλου που αναλυει το οριστικα πλασματικο ρεκορ των 48 βαθμων κελσιου της χωρας μας λινκ

Και η ΕΜΥ η ιδια αμφισβητει το καλπικο ρεκορ και ενημερωνει οτι θα γινει επιτροπη για την μειωση του σε πραγματικα επιπεδα.
4) Ο κ.Κολυδας αναφερεται σε επαναυπολογισμο του ανυπαρκτου 48αριου το 1977 σε Ελευσινα και Τατοι. Στο 2:00 εως 2:30 λεπτο.
ERT-WEBTV
Εναλλακτικα εχω ανεβασει το αποσπασμα στο YOUTUBE 

5) O κ.Κολυδας στις 11-7-2018 σε δικο του αρθρο εξηγει γιατι δεν ισχυει το ρεκορ της Αθηνας.
λινκ1 , λινκ2

Και συνεχιζουμε και με νεο αρθρο προσφατα απο τον δασκαλο της μετεωρολογιας.
6) Ο κ.Ζιακοπουλος δινει ακομα μια φορα τις πραγματικες απολυτα μεγιστες θερμοκρασιες ανα χωρα της Μεσογειου. Ακομα μια φορα μηπως με την επαναληψη το καταλαβουν οι ασχετοι, εξηγει οτι δεν υπαρχουν οι 48°C σαν μεγιστη θερμοκρασια Ευρωπης λινκ

Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια